Kdaj je čas za prenovo ?

Čas za prenovo spletne strani je takrat, ko se vam začnejo porajati podobna ključna vprašanja::

  •  Zakaj na moji spletni strani ni obiska ?
  •  Zakaj moja spletna stran ne pripomore k moji prodaji?
  •  Zakaj moram za vsako malenkost delegirati “mojstra” in ne morem spreminjati vsebin ?
  •  Zakaj so druge spletne strani polne funkcionalnosti naša je pa gola in bosa?
  •  Je sploh smiselno, da imam spletno stran ?

Odgovori na zgornja vprašanja se skrivajo v zastareli spletni strani, ki ne ponuja interakcije s potencialnimi kupci, ki povečajo stik z obstoječimi ali potencialnimi obiskovalci.

Cena prenove spletne strani

Prenova spletne strani stane približno enako kot izdelava nove spletne strani. V primeru ko vam izvajalec svetuje prenovo, je vaša spletna stran verjetno že zelo zastarela in uporablja tudi zastarel CMS.

Vse kar lahko pozitivno vpliva na izvedbeno ceno pri prenovi spletne strani je to, da imate verjetno že zbrane poglavitne vsebine, ki jih lahko izvajalec uporabi in le nekoliko spremeni in bolje razporedi po spletni strani. V kolikor se večina vsebin ne bo bistveno spremenila, je velika možnost, da dobite pri prenovi spletne strani popust. Proces priprave strani bo iz tega naslova veliko hitrejši.

Na kaj naj pazim pri prenovi ? Kakšne so sodobne možnosti interneta ?

  • Uporabite lahko npr. anketo, da izveste, kaj obiskovalci spletne strani menijo o vaših produktih, storitvah, načinu dela ali o vašem podjetju. Svoje stranke lahko razvajate z e-novicami in jih stalno obveščate o vaših novostih, spremembah v podjetju in novicami iz vašega področja.
  • Če ste začeli svoje izdelke izvažati tudi v tujino, poskrbite za vse relevantne jezikovne različice. Potencialni kupci bodo na spletni strani prav gotovo iskali informacije o izdelku in ponudbo. Komunikacijo preko telefona nadomestite z obrazcem za povpraševanje in jim tako olajšajte navezovanje stika z vami ,sebi pa prihranite stroške in čas.
  •  Lahko se zgodi, da je vaš nabor izdelkov obsežen, vendar bi ga vseeno radi predstavili na spletni strani, ter si tako povečali prodajo. E-trgovina je lahko predraga investicija, zato raje dodajte funkcionalnost, ki je bistveno cenejša – katalog. Katalog prav tako predstavi vaše izdelke s sliko in s ceno.

Vse to so načini, kako lahko obstoječi spletni strani dodajamo funkcionalnosti, ki nam lahko bistveno povečajo prodajo in olajšajo komunikacijo s potencialnimi naročniki.