Zakaj oglaševanje spletne strani?

Ko že imate izdelano dobro, lepo in pregledno stran in verjetno že dosegate vsaj solidne pozicije med organskimi zadetki v iskalniku, vendar pa želite na vaše spletno mesto pridobiti čimveč obiskovalcev, je čas za oglaševanje spletne strani.

Vsekakor je oglaševalne kampanje pomembno usmeriti tako, da bo do vaše spletne strani prišlo čim več kakovostnega prometa in bo tako čim večji delež obiskovalcev iz te kampanje na vaši strani tudi nekaj porabil ali pustil vsaj kakšen podatek, preko katerega ga boste lahko ponovno privabili na vaše spletno mesto.

Poznamo več vrst oglaševanja:

  • oglaševanja na prvih straneh spletnih iskalnikov kot so Google, BingYahoo itd.
  • oglaševanja z oglaševalnimi pasicami ali bannerji na omrežjih kot je Google ipd.
  • oglaševanje z oglasi na družabnih omrežjih kot so FacebookTweeter, Instagram, Youtube itd.
  • oglaševanje na posamičnih portalih z bannerji ali tekstovnimi oglasi kot je recimo 24urRTV Slovenija, Planet TV, Bolha, Avto.net ipd.

Za naše stranke pripravljamo celostne kampanje po celotnem spletu s kombinacijo najprimernejših in cenovno najugodnejših oglaševanj. Vsaka kampanja se seveda razlikuje, glede na dejavnost, ki jo opravljate, glede na ciljne kupce ki jih želite pridobiti in glede na budget, ki ste ga pripravljeni nameniti za oglaševanje, zato vas seveda vabimo da nas za oglaševalne kampanje kontaktirate.

Primer oglaševanja v iskalniku

Primer oglaševanja na omrežjih

Google je najbolj razširjen spletni iskalnik po svetu

Uporablja ga kar 80% svetovne populacije. V združenih državah se je zaradi tega že zelo razširil izraz »če kaj ne veš, vprašaj Google«. V sloveniji iskalnik google uporablja 85% ljudi.

Google ima tudi najbolj razširjeno partnersko omrežje, ki pokriva kar 90% svetovnega spleta, tako lahko oglašujete tudi na drugih straneh kot so npr. You tube, 24ur ipd.

Cena oglaševanja v google?

Cene na klik so za vsako besedo ali besedno zvezo drugačne. Besede, ki so bolj pogosto iskane in imajo več oglaševalcev so dražje, besede, ki pa imajo manj iskanj in manj oglaševalcev, pa so cenejše. Cena na klik za večino se tako giblje nekje med 0,15 EUR/klik pa tudi do 0,45 EUR/klik, lahko pa tudi več za najbolj zaželene ključne besede.

Zakaj potrebujemo vas?

Pravzaprav lahko oglaševalno kampanjo izdelate tudi samostojno, vendar je pri oglaševalni kampanji potrebnih veliko nastavitev kot so demografija, čas oglaševanja, cena na ključno besedo, izbira ključnih besed itd.

Glede na to, da imamo na področju oglaševanja veliko več izkušenj in znanja kot vi kot začetnik, bomo vašo oglaševalno kampanjo lahko pripravili tako, da boste zanjo iztržili več prikazov in več obiskovalcev, saj bomo s procesom optimizacije oglaševalne kampanje ponudili nižjo ceno na klik, kot vi, za dosego enakih rezultatov. Mimogrede tudi Google priporoča, da vam kampanje nastavijo in optimizirajo profesionalci na tem področju.

Kaj je google ocena kakovosti?

Ocena kakovosti vaših oglasov, ključnih besed in ciljne strani. Oglasi višje kakovosti lahko vodijo do nižjih cen in boljših položajev oglasov.

Kakšne rezultate poznamo?

>Poznamo dve vrsti rezultatov, ki jih iskalnik izpiše, ko vpišemo ključno besedo in pritisnemo iskanje. Tako imenovane »organske« ali naravne rezultate iskanj in plačane rezultate iskanj. Naravnih rezultatov iskalnik izpiše 10 na eno stran. Plačilni rezultati so izpisani na vrhu (prvi trije rezultati) in ob strani. Za bolj nazorno razlago povečajte sliko.

Oglaševanje na omrežjih

Oglašujemo vas lahko tudi na drugih partnerskih straneh kot so npr. You tube, 24ur, bolha, avto.net ipd. Omrežje dosega 90 odstotkov uporabnikov interneta po svetu in vključuje več kot dva milijona spletnih mest.

Oglaševanje na družbenih omrežijih

Veliko uporabnikov se danes zadržuje tudi po več ur dnevno na družabnih omrežjih kot so Facebook, Twitter, Instagram, Tik tok ipd.

Oglašujete na več načinov, saj lahko oglašujete vašo spletno stran, vaš profil ali druga usmerjena oglaševanja.  Cene so različne. Cene na prikaz so lahko zelo nizke, vendar je lahko to zelo varljivo, saj je prikazov običajno zelo veliko.

Za več informacij, svetovanje, plan kampanje in oceno primerne velikosti budgeta nas kontaktirajte.