Imate spletno stran, pa je nihče ne najde?

Vpis v iskalnike danes ni več dovolj za dobro uvrstitev ! Si želite spletnih uporabnikov, ki na spletu iščejo prav tiste izdelke oz. storitve, ki jih ponuja vaša spletna stran? Optimizacija spletnih strani in oglaševanje spletnih strani vam omogoča prav to !

Se ne najdete na prvi strani z rezultati iskanj?

80% uporabnikov si ogleda le prvo stran z rezultati iskanj! Če vas ni med prvimi 20 rezultati, izgubljate 90% potencialnih uporabnikov, ki vas ne najdejo.

Optimizacija spletne strani

bo poskrbela, da bo vaša spletna stran izpisana na vrhu iskalnikov med organskimi rezultati iskanj. Torej gre za tiste rezultate, ki jih ne plačujete vedno znova in znova, ampak so na vrhu, ker je vaša stran vsebinsko dobra, dobro optimizirana in ažurna.

Zelo pomembno je, da se vaša spletna stran nahaja na prvi strani med zadetki iskanja, kar pomeni da, mora biti najprej optimizirana. S tem boste prehiteli konkurenco in si pridobili nove stranke. Tako rekoč bo spletna stran delala za vas. Obstaja še kakšen lažji način pridobivanja strank, kot da stranke same poiščejo vas?

Poznamo dve vrsti optimizacije, ki jih bomo v nadaljevanju razložili, da se boste lažje odločili kaj potrebujete.

ON-site optimizacija

ON-site optimizacija je del optimizacije kjer se ukvarjamo z tem, kaj vaša stran sporoča iskalnim pajkom. Na vaši spletni strani najprej uredimo meta oznake za ime in opis spletne strani. To so teksti, ki so potem izpisani med rezultati iskanj. Pri tem procesu dodamo tudi ključne besede za posamično stran, ki odražajo vsebine na strani.

Za dober rezultat on-site optimizacije pa je potrebno še veliko drugih podrobnosti kot so npr.:

  • označevanje slik z tekstovnimi vsebinami
  • označevanje naslovov in podnaslovov
  • primerna globina ključnih besed
  • označevanje url naslovov
  • ustrezna struktura spletne strani
  • primerno povezovanje posamičnih strani
  • notranje povezave med stranmi
  • priprava datoteke sitemap.xml
  • priprava datoteke robots.txt
  • preverjanje hitrosti spletne strani

OFF-site optimizacija

Pri off-site optimizaciji ne delamo več na spletni strani ampak vse kar se dogaja okoli spletne strani. Torej delujemo v okolici spletne strani in gradimo povezave iz blogov, forumov, družabnih omrežij. Pri dodajanju povezav uporabljamo seveda izbrane ključne besede, za katere želimo da so hitro najdene. Pravzaprav poskušamo povezavo do naše strani dodati, povsod kjer je možno.

Tako bodo iskalni pajki ob sprehodu po drugih straneh zaznali tudi vaš url do strani in omenjene ključne besede. Pogosteje ko bodo naleteli na vaš url, bolj zanimiva jim bo vaša spletna stran in višje jo bodo postavili v iskalniku.

Pri off-site optimizaciji gre seveda za ponavljajoč proces, ki ga je potrebno ponavljati več mesecev da pridemo do želenih rezultatov. Za dobre rezultate je priporočeno sodelovanje 12 mesecev, so pa solidni rezultati vidni tudi po 6 mesečnem sodelovanju.