Oblikovanje spletnih strani

V poplavi spletnih strani je danes zelo pomembno, da ima vaša spletna stran unikatno podobo in pregledno vsebino. Dejansko je zelo pomembno, da je oblikovana v skladu z željami naročnika in všečna ciljni populaciji obiskovalcev.

Poznamo več vrst oblikovanja spletnih strani:

  •  unikatno oblikovanje spletne strani
  •  oblikovanje po grafičnih predlogah

Slednje je sicer brezplačno oz. je zajeto v sklopu izdelave spletne strani, vendar se večinoma podjetja odločajo za unikatno oblikovanje.

Proces oblikovanja spletnih strani

Profesionalno oblikovanje spletne strani ali dizajn spletne strani pomeni preglednost, barvno usklajenost in celovitost, na podlagi katerih si vaš obiskovalec ustvari prvi vtis.

V kolikor nimate ideje, kako naj bi vaša spletna stran izgledala, vam pri tem pomagamo mi. Pogovorimo se o okvirni vsebini, izberemo primerne (udarne) fotografije in skupaj začrtamo osnovno idejo. Nato vam celotno idejo prikažemo na podrobno oblikovani sliki. V kolikor za vaše podjetje še nimate logotipa in podobnih grafičnih elementov, vam lahko izdelamo celostno grafično podobo – CGP.

Izdelujemo izključno unikatne spletne strani. Na podlagi vaših ciljev in želja, ter predloženih primerov spletnih strani, pripravimo za vas osnutek izgleda spletne strani. Osnutek pogledate, ga komentirate in glede na vaše komatarje izdelamo končno različico vaše spletne strani.

Naloge izvajalca
  1. oblikovanje uvodne strani
  2. oblikovanje tipskih strani
  3. priprava grafičnih elementov
Naloge naročnika
  1. osnutek osnovnih idej ali izbor primerjalnega spletnega mesta
  2. dostava logotipa, cel. graf. podobe in pravil uporabe, fotografij, posebni fonti
  3. pregled in potrditev grafične podobe spletnega mesta

Rezultat oblikovanja spletne strani

Izvajalec po tem postopku pripravi obliko uvodne strani, tipskih podstrani, dodatne grafične elemente in izbere pisavo.