Zakaj načrtovanje spletne strani ?

Načrtovanje strukture vaše spletne strani in postavitev vsebin sta poleg vizualnega izgleda eden ključnih faktorjev za kakovostno pripravo vaše spletne predstavitve.

Načrtovanje spletne strani zajema:

 •  pregled ciljev in idej
 •  analizo konkurence
 •  načrtovanje navigacije strani
 •  razporejanje vsebin po spletni strani
 •  usmerjanje obiskovalca
 •  analizo ključnih besed z optimizacijo

Vi nam boste zaupali vašo vizijo, mi pa vam bomo prisluhnili in svetovali. Če želite, vam lahko pomagamo začrtati učinkovito spletno strategijo za uspešno doseganje vaših ciljev.

Proces načrtovanja spletne strani

Ob začetku priprave načrta spletne strani se z naročnikom seveda pogovorimo o začrtanih ciljih in željah, ter pogledamo tudi kakšno konkurenčno stran, ki jo je izbrala stranka sama ali mi.

Sledi proces izbire tipk na spletni strani, kjer naročniku svetujemo kakšne so možnosti menijev na spletni strani in skupaj izberemo primerno menijsko strukturo. O vseh začrtanih tipkah se pogovorimo, da ugotovimo kakšni procesi bi se naj pod določeno izbiro odvijali (npr. novice, izdelki, iskanje).

Nato sledi razporejanje spletnih vsebin po vseh podstraneh, ter dogovor o vsebinah, ki jih je potrebno pripravit, za posamično stran. Na koncu načrtujemo še uvodno spletno stran, na kateri vedno poskušamo predstaviti najpomembnejše izvlečke iz posameznih pod-strani.

Pri načrtovanju strukture in vsebin smo zelo pazljivi, da so le te primerne za najbolj iskane besede po spletu v povezavi z naročnikovo spletno stranjo, saj nam le to zagotavlja popolno optimizacijo spletne strani.

Ob celotnem procesu naročnika pozorno poslušamo in ga vodimo, tako da na koncu zagotovimo vse pogoje za pripravo kakovostne spletne strani, ki bo visoko uvrščena v spletnih iskalnikih in bo naročniku omogočala kar se da enostavno in uporabniku prijazno upravljanje spletne strani.

Naloge izvajalca
 1. organizacija delovnih sestankov
 2. priprava načrta/projektne dokumentacije
 3. izbira primernih rešitev
Naloge naročnika
 1. zastavljeni poslovni cilji povezani s spletnim mestom
 2. zbiranje pričakovanj, želja, predlogov
 3. pregled in potrditev osnutkov projektne dokumentacije

Rezultat načrtovanja spletne strani

Izvajalec po tem postopku pripravi dokument v katerem je podrobno opisan scenarij navigacije, struktura strani, načrt vsebine, potrebni moduli, uporaba modulov, itd. ter začrta celotno strategijo nastopa.