Kaj je gostovanje strani ?

Vašo spletno stran je ob izdelavi potrebno namestiti na strežnik, to je zmogljiv računalnik, ki je pripravljen za spletne vsebine in E-pošte in je vedno priključen v splet in tako prikazuje vaše spletne vsebine.

Kakovostna spletna stran potrebuje za zanesljivo delovanje hiter, zanesljiv in vrhunski spletni strežnik. Ker se zavedamo pomembnosti kakovostnega strežnika nudimo našim strankam vrhunsko in zanesljivo gostovanje spletnih strani.

Tukaj si lahko podrobneje ogledate nadzorno ploščo za gostovanje.

Splošne informacije o strežnikih za gostovanje ?

Glede na to, da se v naši panogi nenehno dogajajo izboljšave na področju programske in strojne opreme, se temu trendu prilagajamo tudi pri nas. Postopoma že prehajamo na virtualne sisteme (računalništvo v oblaku) in večja diskovna polja (disk storage) tako, da so naši sistemi vedno v koraku s časom.

Virtualizacija nam omogoča večjo varnost in predvsem hitrejše odzivne čase v primeru težav. S časom bodo vsi naši sistemi tekli na gruči najsodobnejših strežnikov in diskovnih polj, ki bodo med seboj povezani in/ali podvojeni, del naše infrastrukture že deluje tako. S tem pa bomo dosegli boljše izkoristke tako da bomo strankam lahko ponudili še kakovostnejše usluge.

Varnostni sistemi

  • Neprekinjeno napajanje UPS zadovoljuje za 4 ure delovanja ob izpadu el. energije
  • Podatki se shranjujejo v hitro in zanesljivo RAID tabelo diskov. Ob odpovedi enega diska ni izgube podatkov, procesi pa nemoteno delujejo naprej. Vršijo se dnevni varnostni arhivi celotne vsebine stražnika. Antivirusni program ščiti el. pošto, ter podatke na strežniku. Požarni zid onemogoča vdore nepooblaščenim osebam.
  • Pripravljen imamo rezervni varnostni strežnik, ki bi v primeru hujše tehnične okvare operativnega strežnika prevzel njegovo delo. Tovrstna varnost je predvsem pomembna za podjetja in posameznike, katerih poslovanje je zelo odvisno od nemotenega delovanja internetnega medija in el. pošte.
Nadzor napak

Vse naše strežnike nadzorujemo preko lastnega IT centra iz tretje lokacije. Na tretji lokaciji imamo manjši strežnik z SMS sistemom obveščanja. V primeru odpovedi kateregakoli strežniškega sistema smo o tem obveščeni takoj. To nam omogoča takojšnjo intervencijo v primeru odpovedi kakšnega od naših sistemov.

Lokacija naših strežnikov in pogoji delovanja
  • Slovenija, Maribor in Ljubljana
  • 4 povsem ločene dostopno izhodne točke s 155Mbps povezavo v internet
  • Protipožarni sistem
  • Klimatiziran prostor s konstantno temp. 21 stopinj
  • Strežniki so vgrajeni v 19″ telekomunikacijske omare (Rack omare) ali omare za tower ohišja