Kaj je CMS spletna stran ?

Content Management System (CMS, slovensko sistem za upravljanje vsebin) je sistem, ki omogoča urejanje in vzdrževanje vsebine spletnih strani brez znanja označevalnega jezika HTML.

Zakaj CMS spletna stran ?

Urednik spletne strani tako lahko samostojno spreminja besedila, slike in druge elemente spletne strani brez pomoči podjetja ali osebe, ki je stran izdelalo – razen če se to izrecno zahteva in je zajeto v pogodbi.

Ali potrebujem CMS sistem za svojo spletno stran ?

Osveževanje spletne strani z našimi CMS sistemi je preprosto, podjetja in posamezniki pa želijo redno ažurirane spletne strani, zato je CMS vedno bolj pribljubljen. Z njim lahko dodajate nove vsebine ali osvežujete stare. CMS sistemi pa omogočajo tudi nalaganje slik in drugih večpredstavnostnih vsebin ter vključevanje dodatkov (modulov) za naprej pripravljene strukture kot so novice, ankete, blogi, forumi ipd.

Vsekakor je odločitev ali bo vaša spletna stran pripravljena v CMS sitemu ali v običajni HTML kodi, vaša in je odvisna od želje samostojnega urejanja ali ne oz. tudi od pogostosti spreminjanja ali posodabljanja na vaši spletni strani.

V kolikor so vaše vsebine bolj klasične narave in sporočate obiskovalcem le osnovne podatke o podjetju ter delovanju in želite imeti spletno stran bolj zaradi prestiža, je za vas dovolj običajna HTML stran. V kolikor pa želite iz vaše spletne strani iztržiti čim več, pa je seveda pomembno redno posodabljanje informacij na spletni strani. V tem primeru vam bo seveda spletna stran v CM sistemu zelo dobrodošla.